WasBundles – Apparaatfinanciering – 7% – 60 maanden

Open status 7-6-2024. Wat later dan verwacht zijn er weer 20 coupons beschikbaar.

End Date : January 31, 2023 12:00 am

Doelbedrag:  120.000,00

83% 100k
Opgehaalde investering :  100.000,00
Resterende investering :  20.000,00
Selecteer een bedrag
Klik op Start met Investeren.
Kies uw investering bedrag (€)
 1.000,00
 3.000,00
 5.000,00

In de basis is het hetzelfde als wat we al 10 jaar doen. Je deelt mee in het rendement dat wij maken op een wasmachine. Het verschil is dat de eerste wasmachines al afbetaald zijn. Als ze nog een boekwaarde hadden zijn deze wasmachines ook overgedragen aan WasBundles Assets III waardoor de afloscapaciteit en dekkingsgraad flink hoger zijn. Het risico is dus lager dan bij de vorige emissie, maar de rente is hoger. Dat laatste is vooral omdat rendementen op concurrerende beleggingen ook hoger zijn geworden.

WasBundles Assets III is een fonds. Geinvesteerde gelden worden besteed aan de aanschaf van Witgoed apparaten. WasBundles zet deze apparaten bij consumenten thuis of in wasserettes neer. De inkomsten komen in het fonds en daarmee worden de leningen inclusief rente afbetaald. Hoe meer apparaten hoe meer impact en hoe meer rendement in het fonds en dus meer zekerheid.

Het fonds is zo ingericht dat de inkomsten op de abonnementen als eerste worden gebruikt om de leningen af te lossen en rente te betalen. Daarna krijgt WasBundles een vergoeding voor de exploitatie. Indien er niet voldoende inkomsten uit de abonnementen komen en het fonds niet aan zijn betalingsverplichting kan voldoen zijn de apparaten verpand en kunnen deze geliquideerd worden om alsnog een groot deel van de aflossing en rente te realiseren.

Products as-a-service

Products as-a-service

Investeer in de Circulaire Economie en Products as-a-service

10 jaar track-record

10 jaar track-record

WasBundles heeft al 10 jaar track-record

Uitbetalen

Uitbetalen

WasBundles heeft nog nooit een uitbetaling gemist.

Veelgestelde vragen

Ja, WasBundles Assets I, II en III hebben nog nooit een uitbetaling gemist. De eerste obligaties zijn bijna 10 jaar geleden verkocht en inmiddels al terugbetaald. WasBundles is inmiddels cashflow positief en weet op basis van de historie dat de abonnementen winstgevend zijn. Het opstartverlies is nog niet terugverdient, maar het deel daarvan dat met schuld is gefinancierd, kan nog tot eind 2025 worden terugbetaald.

Belangrijkste is dat we het rendement van de apparaten zoveel mogelijk bij de maatschappij terecht willen laten komen en niet bij grote kredietverstrekkers. Daarnaast was de schaalgrootte van WasBundles in het begin nog niet groot genoeg om de kosten van de organisatie te dekken. Er zijn dus nog weinig reserves bij WasBundles waardoor een bankfinanciering nog niet mogelijk is.

De annuïteiten worden ieder kwartaal uitgekeerd, op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober. De uitbetalingsdatums staan op het Certificaat. Indien de eerstvolgende uitbetalingsdatum minder dan een maand na de stortingsdatum is, vindt de eerste uitbetaling pas op de volgende uitbetalingsdatum.